Керрі закликав Москву до деокупації Грузії

Керрі закликав Москву до деокупації Грузії

Укрінформ
Держсекретар США Джон Керрі сьогодні в Тбілісі назвав дії Росії в Грузії окупацією і закликав Москву до повного виконання Угоди про припинення вогню від 12 серпня 2008 року.

Про це повідомляє Грузія-online.

«Сполучені Штати Америки твердо підтримують територіальну цілісність і суверенітет Грузії. Результати окупації і мілітаризація Росії, з погляду окупації грузинських територій, неприйнятні, і ми знову закликаємо Росію виконати вимоги Угоди про припинення вогню 2008 року, що означає виведення їх військ на доконфліктні позиції і зняття всілякого бар'єру для гуманітарної підтримки, для гуманітарної допомоги в цьому регіоні», - сказав перший дипломат США на прес-конференції в Тбілісі.

Держсекретар США також відзначив важливість підписаного ним сьогодні меморандуму між грузинською і американською сторонами, направленого на зміцнення обороноздатності Грузії.

«Населення Грузії само обрало євроатлантичне майбутнє, і США відчувають свою частину обов'язку допомогти в досягненні цієї мети. Я був радий, що ми разом з прем'єром підписали меморандум у сфері безпеки і двосторонньої співпраці, який в подальшому сприятиме партнерству у сфері безпеки, стабільності Грузії і підвищенню її обороноздатності», - зазначив Керрі.

Як повідомлялося, держсекретар США Джон Керрі прибув до Грузії сьогодні. В аеропорту його зустрів міністр закордонних справ Грузії Михаїл Джанелідзе. Потім відбулася особиста зустріч Джона Керрі з прем'єр-міністром Грузії Георгієм Квірікашвілі.

Керрі і Квірікашвілі очолили засідання робочої групи в рамках Хартії про стратегічну співпрацу Грузії з США.

Завтра, 7 липня, у держсекретаря США заплановані зустрічі з лідерами опозиційних партій «Єдиний національний рух» і «Вільні демократи». Потім держсекретар США вирушить з Тбілісі до Києва, де проведе зустрічі з Президентом Петром Порошенком і Прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-