США не проти зближення РФ й Туреччини, якщо це посилить тиск на ІДІЛ

США не проти зближення РФ й Туреччини, якщо це посилить тиск на ІДІЛ

Укрінформ
Сполучені Штати вітатимуть зближення відносин між Росією і Туреччиною, якщо це дійсно призведе до посилення боротьби проти терористичного угруповання "Ісламська держава", зокрема, на території Сирії.

Таку позицію американської сторони озвучив у вівторок на брифінгу речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Якщо це покращення відносин призведе або збільшить зусилля проти ІДІЛ, зокрема, на території Сирії, ми вітатимемо це", - відповів представник Держдепу на прохання прокоментувати ставлення США до останніх домовленостей між президентами Туреччини і Росії.

Водночас, Кірбі підкреслив, що Туреччина є і залишається союзником Сполучених Штатів, а також членом коаліції, яка протистоїть ІДІЛ у Сирії та Іраку. Що ж стосується Росії, то, за словами речника Держдепу, США вже давно говорили, що вітатимуть додатковий внесок у боротьбу з угрупованням "Ісламська держава".

При цьому представник зовнішньополітичного відомства США зауважив, що відносини між Росією і Туреччиною мають бути обговорені ними детально.

Як повідомляв Укрінформ, 27 червня Кремль повідомив, що отримав офіційного листа від президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана, у якому він висловлював співчуття сім'ї загиблого пілота російського літака Су-24, збитого турецькими ВПС через порушення кордону.

Через два дні лідери двох країн провели телефонну розмову, під час якої було досягнуто домовленості провести особисту зустріч "віч-на-віч". При цьому президенти констатували необхідність зробити кроки, необхідні для поновлення відносин. Обидві сторони оцінили телефонну розмову позитивно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-