Винищувачі НАТО засікли в Балтії три військові літаки РФ

Винищувачі НАТО засікли в Балтії три військові літаки РФ

Укрінформ
Винищувачі повітряної поліції НАТО, що несуть чергування в країнах Балтії, минулого тижня тричі підіймалися в повітря для ідентифікації та супроводу російських військових літаків.

Про це повідомляє Delfi з посиланням на Міністерство оборони Латвії.

"Винищувачі натовської місії повітряної поліції, що несуть чергування в країнах Балтії, минулого тижня тричі підіймалися в повітря, щоб ідентифікувати і супроводжувати російські військові літаки", що летіли над Балтикою, - йдеться у повідомленні.

Літаки НАТО підіймалися в повітря для супроводу літаків, що летять між Калінінградськю областю і материковою частиною РФ 27, 28 і 30 червня.

Згідно з виданням, російські розвідувальні літаки і винищувачі летіли без надання плану польоту, їх автовідповідачі радіолокацій були відключені, вони не підтримували зв'язок з центрами управління польотами. Тим часом військово-транспортний "Ту-134" летів відповідно до плану, підтримував зв'язок з центрами управління польотами, і його автовідповідач був включений.

Як відомо, представники НАТО критикують Росію за те, що її винищувачі часто літають без завчасного надання плану польоту і з відключеними відповідачами радіолокацій.

Фото: Airliners.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-