У Франції під час Євро-2016 затримали більше тисячі людей

У Франції під час Євро-2016 затримали більше тисячі людей

Укрінформ
За час проведення європейського чемпіонату з футболу Євро-2016 французькі правоохоронці затримали понад тисячу осіб, з яких 56 отримали реальні терміни ув’язнення, ще 34 хулігани були депортовані, особливо за насильство у Марселі на другий день чемпіонату.

Про це розповів в інтерв'ю газеті La Provence міністр внутрішніх справ Франції Бернар Казнєв.

«Загалом наші правоохоронні органи затримали понад тисячу осіб, з яких 600 потрапили під варту, а 56 з них вже були засуджені. Крім того, місцеві префекти поліції виписали 34 приписи на видворення уболівальників з території Франції», - сказав він.

За словами міністра, більшість депортованих - «хулігани, відповідальні за насильство в Марселі 11 червня».

Раніше повідомлялося, що 10 і 11 червня, напередодні і в ході матчу між збірними Росії і Англії, відбулися масштабні сутички між футбольними хуліганами. Через три доби поліція в передмісті Канн зупинила автобус з російськими вболівальниками, які їхали на наступний матч своєї збірної в Лілль, і затримала 43 людей в рамках розслідування обставин марсельських сутичок. Того ж тижня суд Марселя засудив трьох російських уболівальників до різних термінів ув’язнення та заборонив в'їзд до Франції на два роки.

Крім росіян 5 угорців та словак отримали покарання від 15 діб умовно до півроку реального тюремного ув'язнення за участь у заворушеннях в Марселі в суботу, 18 червня.

Напередодні на «Стад де Франс» Рада Європи, УЄФА та 13 європейських міністрів, у т.ч. й України, підписали нову Європейську конвенцію з безпеки на стадіонах. Країни-підписанти беруть на себе зобов'язання стежити за тим, щоб усі зацікавлені сторони (уряд, поліція, клуби, національні федерації та вболівальники) працювали разом під час організації та проведення футбольних матчів, інфраструктура відповідала всім міжнародним стандартам щодо безпечного та ефективного керування потоками людей, а спортивні арени мали зручний доступ для всіх категорій громадян, включаючи дітей, літніх людей та інвалідів. Серед іншого конвенція передбачає низку заходів для покарання за хуліганство під час матчів, які, зокрема, включають в себе заборону на відвідування стадіонів і обмеження виїзду за кордон під час проведення міжнародних матчів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-