Volkswagen виділить $14,7 млрд на врегулювання дизельного скандалу

Volkswagen виділить $14,7 млрд на врегулювання дизельного скандалу

Укрінформ
Німецький автовиробник Volkswagen має намір запропонувати угоду на суму майже $15 млрд в рамках судової справи щодо так званого "дизельного скандалу", який охоплює майже півмільйона проданих у США дизельних автомобілів.

Про це повідомило в понеділок інформагентство АР із посиланням на джерело, ознайомлене з процесом.

"Volkswagen ремонтуватиме або викупатиме назад забруднюючі дизельні автомобілі, а також заплатить кожному власнику до $10 тис. в межах угоди на суму $14,7 млрд, яку досяг автовиробник для врегулювання судових позовів через скандал з надмірними викидами", - зауважує видання.

Така сума може стати найбільшою в урегулюванні автомобільних скандалів в історії США. Тим не менше, це величезний крок компанії щодо розв'язання проблеми, що виникла через встановлення на автомобілі програмного забезпечення, яке показує зменшене забруднення атмосфери.

"Згідно з угодою, компанія виділяє $10 млрд на ремонт або викуп близько 475 тис. забруднюючих автомобілів VW з дволітровими дизельними двигунами, а також для компенсації кожному власнику з додатковою оплатою в розмірі від $5,100 до $10,000", - зауважило джерело на умовах анонімності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-