Канада продовжуватиме підтримку Іраку – МЗС

Канада продовжуватиме підтримку Іраку – МЗС

Укрінформ
Канада продовжуватиме надавати допомогу та сприяння уряду та населенню Іраку і візьме участь у донорській конференції, присвяченій відбудові держави.

Про це заявили у міністерстві закордонних справ Канади, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На запит США Канада та інші партнери зберуться у Вашингтоні, аби пообіцяти продовжувати надавати гуманітарну та стабілізаційну підтримку уряду та народу Іраку шляхом виділення значної фінансової допомоги», - зазначили у МЗС.

У відомстві додали, що міжнародна спільнота вже надала Іраку значну кількість допомоги, втім «конфлікт триває, і потреби залишаються значними».

На переконання міністра закордонних справ Канади Стефана Діона, світові необхідно об’єднатися заради допомоги Іраку. «Міжнародна спільнота повинна об’єднати зусилля, аби знищити ІДІЛ та допомогти вдовольнити потреби мільйонів переселених через конфлікт іракців. Необхідно вирішити причини конфлікту в Іраку, аби відновити стабільність держави», - наголосив Діон.

Нагадаємо, 20 липня у Вашингтоні пройде міжнародна конференція, на якій йтиметься про шляхи допомоги Іраку у вирішенні наслідків конфлікту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-