G7 готує заяву на випадок Brexit - ЗМІ

G7 готує заяву на випадок Brexit - ЗМІ

Укрінформ
Лідери країн "Великої сімки" готують заяву, в якій вони підкреслять свою готовність зробити усі необхідні кроки, щоб заспокоїти ринки, якщо Велика Британія на референдумі проголосує за вихід з ЄС.

Про це у четвер повідомляє Reuters з посиланням на урядових чиновників, знайомих із підготовкою заяви.

"Глави фінансових відомств G7 ведуть переговори стосовно проету заяви, який буде опублікований найближчим часом після того, як стануть відомі результати референдуму в четвер", - зазначили чиновники.

За словами одного із чиновників, заява має підтвердити угоду між країнами "Великої сімки" про те, що "надмірна нестабільність і безладний рух валют небажані".

Крім цього, повідомляється, що міністр фінансів Японії Таро Асо також може випустити окрему заяву, направлену на запобігання надмірного зміцнення єни у разі виходу Британії із Євросоюзу.

Світові ринки нервово спостерігають за результатом референдуму, який все ще неможливо точно визначити. Інвестори і політики попереджають, що голосування за вихід Британії з ЄС може розв'язати метушню на фінансових ринках.

У свою чергу основні центральні банки готові використовувати існуючі механізми для забезпечення екстреної ліквідності щодо вирішення можливого дефіциту долару в зв'язку із Brexit.

Нагадаємо, у четвер, 23 червня, у Великій Британії та Гібралтарі розпочався референдум щодо можливого виходу країни зі складу ЄС. (https://www.ukrinform.ua/rubric-abroad/2038894-britanci-sogodni-na-referendumi-virisuut-ci-zalisatisa-v-es.html)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-