Військові США заперечують заяви щодо визволення Фаллуджі

Військові США заперечують заяви щодо визволення Фаллуджі

Укрінформ
У міжнародній коаліції під проводом США проти екстремістського угруповання «Ісламська держава» заперечили заяви влади Іраку, що місто Фаллуджу вже визволили від ісламістів.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Як повідомив речник коаліції в Багдаді полковник Збройних сил США Крістофер Гарвер, на цей час від ісламістів очищена тільки третина міста, переважно його південні райони, і операції очищення решти міста в напрямку від уже звільненого центру ще тривають", - йдеться в повідомленні.

Раніше прем’єр-міністр Іраку Хайдар аль-Абаді заявив, що іракські силовики вже повернули контроль практично над усім містом, а нечисленні осередки спротиву ісламістів будуть зачищені впродовж найближчих годин. Але, за повідомленнями, постійні бойові сутички між іракськими силами й ісламістами в північній частині Фаллуджі тривають і далі.

Нагадаємо: іракські війська пробилися до центру Фаллуджі минулої п’ятниці, 17 червня, і визволили адміністративний квартал міста.

Угруповання «Ісламська держава» захопило Фаллуджу, що за 50 кілометрів на захід від столиці Багдада, в середині 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-