Економіка Росії поки що не заслужила стабільного прогнозу - Moody's

Економіка Росії поки що не заслужила стабільного прогнозу - Moody's

Укрінформ
У міжнародному рейтинговому агентстві Moody's у вівторок заявили, що відновлення російської економіки поки що не може привести до стабілізації прогнозу суверенного рейтингу країни.

Про це інформує Reuters.

"У нас негативний прогноз, який відбиває тривалі труднощі для Росії, включаючи, незважаючи на недавнє відновлення, ситуацію з в'ялими цінами на сировинні товари, близьку до докризової", - сказав головний аналітик Moody's групи суверенних рейтингів Європи Дітмар Хорнунг.

За його словами, поліпшень для стабілізації прогнозу на даний момент немає.

"(Немає) жодних поліпшень у тій мірі, в якій ми могли б розглядати стабілізацію прогнозу на даний момент", - додав він.

Moody's зберігає негативний прогноз "сміттєвого" рейтингу Ba1 для Росії, проте зростання цін на нафту до 50 дол. за барель і жорсткий контроль над фінансами надали підтримку економіці країни в 2016 році.

"Якщо ми побачимо ознаки значного поліпшення середньострокового економічного прогнозу, і поліпшення щодо інвестиційного клімату в Росії, і поповнення фінансових буферів, усі ці фактори можна буде назвати позитивними для кредитного рейтингу", - резюмував Хорнунг.

Рейтинг державних облігацій Росії був знижений агентством Moody's з рівня Baa3 до Ba1 з негативним прогнозом ще в лютому 2015 року. Тоді прогноз також був негативним. Агентство вважало, що в 2015 році російську економіку чекає глибока рецесія, причому економічний спад прогнозується і в 2016 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-