Кишинів вручив Москві ноту проти вербування молдаван до армії РФ

Кишинів вручив Москві ноту проти вербування молдаван до армії РФ

Укрінформ
Міністерство закордонних справ і європейської інтеграції Молдови вручило посольству РФ у Кишиневі ноту, в якій закликає російську владу припинити незаконне вербування молдавських громадян у ряди Збройних сил Росії.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Молдові.

У ноті підкреслюється, що зафіксовані раніше факти вербування громадян у селі Тернівка Слободзейського району(територія Придністровського регіону), а також інші аналогічні випадки суперечать законодавству Республіки Молдова, нормам і принципам міжнародного права і положенням Договору про дружбу та співпрацю між Молдовою та Російською Федерацією.

У ноті підтверджується висловлену раніше позицію Кишинева про необхідність виведення російських військ і озброєння з території Республіки Молдова, а також про заміну миротворчого контингенту у Зоні безпеки на Дністрі місією міжнародних цивільних спостерігачів під егідою міжнародних організацій.

Як відомо, на території Придністровського регіону розквартировано Оперативну групу російських військ(понад 1,5 тис. військовослужбовців), а в селі Колбасна Рибницького району зберігаються близько 20 тис. тонн боєприпасів і авіабомб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-