Литва повертає призов до армії

Литва повертає призов до армії

Укрінформ
У Литві повернено призов на строкову службу у Збройних Силах. Відповідний закон, раніше прийнятий парламентом, підписала президент республіки Даля Грібаускайте.

Про це повідомляє президентський сайт.

"Президент Литви Даля Грібаускайте підписала закон, який забезпечуватиме призов на термінову службу у Збройних Силах на постійній основі, а також забезпечить створення змішаної військової моделі", - йдеться у повідомленні.

Поправки наберуть чинності з 1 вересня 2016 року. Тим самим указом президента у Литві запроваджується змішана модель у Збройних Сил, коли в армії служать як професійні військові, так і призовники. Щороку на службу в армії у Литві планується призвати 3,5-4 тис. осіб. Бажання служити по призову в армії вже висловили близько 3,8 тис. осіб.

Призов на військову службу у Литві не проводився з 2008-го по 2015 роки. У березні 2015 року було прийнято рішення про тимчасове поновлення призову. За рік на термінову службу було призвано близько трьох тисяч людей. Планувалося, що рішення про тимчасове відновлення призову діятиме до 2020 року, проте у Литві вирішили зробити призов постійним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-