Голосування щодо обмеження продажу зброї в США знову провалилося

Голосування щодо обмеження продажу зброї в США знову провалилося

Укрінформ
Верхня палата Конгресу США на голосуваннях у понеділок прогнозовано не прийняла чотири законопроекти, спрямовані на обмеження вільного продажу зброї, які розглядалися на тлі недавнього терористичного акту в Орландо, що забрав життя 49 людей.

Про це повідомило видання USA Today.

"Сенат, як і очікувалося, в понеділок відхилив чотири партійних обмежувальних законопроекти щодо зброї, запропонованих внаслідок стрілянини в Орландо, в тому числі пропозицію щодо вилучення зброї у людей, що перебувають у списках осіб, що підозрюються в причетності до тероризму", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, були внесені дві пропозиції від Республіканської партії, які мали на меті збільшити фінансування національної системи комплексної перевірки та започаткувати процес судового контролю, щоб запобігти купівлі зброї особами, що перебувають у списку підозрюваних у причетності до тероризму.

Два інших законопроекти були запропоновані Демократичною партією. Вони розширили би перевірку продажу зброї для приватного користування та дозволили Міністерству юстиції накладати заборону на її продаж підозрюваним у тероризмі.

До слова, сенат провалив аналогічні законопроекти і в грудні минулого року, після стрілянини в Сан-Бернардіно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-