«Боко Харам» змінює стратегію

«Боко Харам» змінює стратегію

Укрінформ
Дедалі частіші напади бойовиків угруповання «Боко Харам» на території країн басейну озера Чад є спробою зберегти ослаблену позицію терористів.

Про це повідомляє агентство Анадолу з посиланням на військових.

Чад, Нігер, Нігерія, Камерун і Бенін сформували Змішані багатонаціональні сили (FMM) чисельністю 10 тисяч військовослужбовців для боротьби проти «Боко Харам» і ведуть успішну боротьбу проти бойовиків.

У лютому ц.р. був знищений цех «Боко Харам» з виробництва вибухових пристроїв у нігерійському районі Нгош, що завдало серйозного удару по позиціях угруповання.

23-24 лютого в районі Кумше (Нігерія) за підтримки камерунської армії проведена операція проти «Боко Харам», в результаті якої ліквідовано велику кількість бойовиків, знищені їх боєприпаси.

В результаті нападу бойовиків 4 червня в нігерійському місті Боссо загинули 26 військовослужбовців, 112 осіб отримали поранення. Сама угруповання також зазнала втрат, в ході зіткнення були вбиті 55 бойовиків.

Минулого тижня «Боко Харам» атакував селище Тубун Алі на півночі Камеруну, убивши 10 місцевих рибалок, у сусідньому селищі Дарак терористи викрали близько 40 людей. Тіла викрадених через кілька днів були знайдені в озері Чад.

Після всіх цих інцидентів для демонстрації своєї сили угруповання розробила нову стратегію проти операцій FMM.

Як зазначив у бесіді з кореспондентом агентства «Анадолу» генерал Буба Добекрео із Змішаних багатонаціональних сил, ослаблене угруповання намагається вижити шляхом зміни стратегії. За його словами, «Боко Харам» зазнав серйозних втрат у боях з армією у зв'язку з чим акцентує увагу на організації терактів, скоєних смертниками.

«Терористична організація «Боко Харам» зайняла оборонну позицію і не має наміру здаватися без бою», - наголошується в опублікованій минулого місяця доповіді Міжнародної кризової групи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-