Хорватія залишилася без уряду

Хорватія залишилася без уряду

Укрінформ
Парламент Хорватії проголосував за вотум недовіри уряду прем'єр-міністра Тихомира Орешковича.

Про це повідомляє Europe Online

"Кабінет хорватського прем'єр-міністра Тихомира Орешковича був повалений у четвер після того, як йому висунули вотум недовіри 125 голосами за, двома що утрималися та 15 проти", - йдеться у повідомленні.

Новий уряд Хорватії має бути сформований впродовж 30 днів. Інакше парламент буде розпущений, а президент повинен призначити нові вибори.

Ініціатором голосування по вотуму виступила найбільша правоцентристська парламентська партія Хорватська демократична співдружність(ХДС), яка звинуватила Орешковича у зловживаннях під час призначення членів Агентства безпеки і розвідки.

Будучи найбільшою партією в парламенті, у ХДС є шанси зібрати мінімум 76 з 151 голосу впродовж одного місяця, щоб підтримати свого кандидата Здравко Марича, який покидає посаду міністра фінансів, на посаду нового прем'єр-міністра.

Як повідомляв Укрінформ, у травні в Хорватії вибухнув скандал відносно конфлікту інтересів навколо віце-прем'єра країни Карамарко через діяльність піар-компанії його дружини, і віце-прем'єр Божо Петров закликав Карамарко подати у відставку, а опозиційна Соціал-демократична партія Хорватії висунула йому вотум недовіри. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-