Павуки заполонили австралійське місто

Павуки заполонили австралійське місто

Укрінформ
Австралійське місто Лонсестон (Тасманія), впродовж кількох останніх днів було пережило одразу два природних катаклізми: спершу повінь, а згодом – нашестя павуків.

Про це пишуть місцеві ЗМІ.

Лонсестон знаходиться на північному сході острова Тасманія, який є одним із суб’єктів Австралійського союзу. У цій місцевості нерідко трапляються повені. Так і 7 червня 2016 року мешканців Лонсестона знову довелося евакуювати через масштабний паводок, внаслідок якого загинули люди та було зруйновано об’єкти інфраструктури. Ця повінь була найпотужнішою за останні 42 роки.

Окрім бурхливої водної стихії місцевим мешканцям довелося зіткнутися з іще одним незвичайним явищем – місто опинилося у полоні густого шару павутиння, в якому снують мільйони маленьких павуків. Місцеві арахнологи пояснюють, що павукам, як і людям, довелося рятуватися від повені. Вони видиралися на верхівки кущів, дерев тощо, де випускали павутину, завдяки якій їх підхоплювало та відносило вітром з насиджених місць. Фахівці впевнені, що коли повінь відступить, більшість павуків повернуться у звичне для них середовище.

Як повідомляв Укрінформ, в Австралії виявили нового павука, який вміє серфити.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-