Нуланд: Для прогресу в політичній частині

Нуланд: Для прогресу в політичній частині "Мінська" потрібен мир на Донбасі

Укрінформ
Помічник державного секретаря США Вікторія Нуланд зазначила, що у виконанні Мінських домовленостей досягнуто "певного прогресу" по деяких пунктах крім політичної частини – децентралізації на Донбасі, яка вимагає, насамперед, припинення бойових дій та доступ ОБСЄ на всі окуповані території.

Про це вона зазначила у вівторок під час слухань у Комітеті з питань міжнародних відносин Сенату США, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Що стосується України, як ви знаєте, існують домовленості – Мінські домовленості – які закликають, передусім, припинити вогонь, надати доступ для спостерігачів ОБСЄ на всій території сходу України, після цього – політичний пакет децентралізації для районів Донбасу та відведення озброєння", - нагадала представник Держдепу.

Вона також зауважила, що разом із зусиллями Франції й Німеччини у "Нормандському форматі", впродовж останнього півтора місяці США також "значно збільшили свою роль" у паралельній роботі з Києвом і Москвою.

"Ми досягли певного прогресу зараз (в імплементації "Мінська" – ред.), втім у політичному пакеті для Донбасу такого прогресу немає, бо спершу ми повинні побачити там безпеку й мир, і ми робитимемо ще більше для того, щоб змусити Росію й сепаратистів припинити насильство та забезпечити повний доступ ОБСЄ", - наголосила Нуланд.

У цьому зв'язку вона підкреслила, що росіяни під час розмов про імплементацію "Мінська" зараз відкрито говорять про те, якими болісними є санкції.

"Отже, вони знають, що треба робити, щоб послабити санкції, і це їхній вибір", - наголосила представник Державного департаменту США.

Вона також зауважила, що американська адміністрація не обмежується лише економічними обмеженнями та розглядає всі можливі важелі впливу на ситуацію, у тому числі розширення так званого списку Магнітського, запровадження візових обмежень.

"Ми продовжуємо дивитися на те, що ми можемо і маємо зробити ще", - зауважила Вікторія Нуланд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-