У центрі Парижа пройшов ювілейний велофестиваль

У центрі Парижа пройшов ювілейний велофестиваль

Фото
Укрінформ
На головному проспекті французької столиці - Єлисейських полях - пройшов ювілейний, 5-й, велофестиваль, присвячений популяризації цього виду транспорту у Франції.

Організатором фестивалю виступили мерія Парижа та міська мережа велосипедів Vеlib, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми відзначаємо ювілейний (5-й) велофестиваль Vеlib. Ми пропагуємо здоровий спосіб життя, спорт та велосипед як спосіб пересування», - розповів один з організаторів фестивалю Жільдас Робер. 

Мережа Vеlib, яка цього року святкує дев’ятиріччя від дня заснування в Парижі, п’ятий рік поспіль влаштовує фестиваль, у ході якого проводяться перегони Єлисейськими полями на міських велосипедах. Учасникам перегонів пропонувалося проїхати два кола головним проспектом Парижа на велосипеді. За кожного учасника перегонів спонсори фестивалю сплачували 1 євро у спеціальний фонд трьох асоціацій, зокрема, захисту планети від потепління, боротьби з сердечними захворюваннями та захисту національної спадщини Франції. Організатори встановили паркінг з 400 велосипедів Vеlib, яким могли скористатися всі охочі. Волонтери пояснювали правила заїзду та відправляли на коло як парижан, так і гостей французької столиці.

Гості фестивалю могли також ознайомитися у павільйонах з правилами користування велосипедами, технологічними екологічними новинками та гаджетами французьких компаній. Наймолодші учасники фестивалю, діти від 2 до 8 років, мали змогу взяти участь у змаганнях на спеціальних атракціонах P'tit Vеlib.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-