Швейцарці проголосували проти безумовного базового доходу

Швейцарці проголосували проти безумовного базового доходу

Опитування
Укрінформ
Більшість швейцарців під час референдуму проголосували проти запровадження безумовного базового доходу. Про це свідчать результати попереднього підрахунку голосів інститутом політичних та комунікаційних досліджень gfs.bern, оприлюднені в неділю, 5 червня.

Про це повідомляє DW.

"Згідно з даними на 13:00, 78 відсотків учасників народного волевиявлення проголосували проти запровадження базового доходу, а за підтримку ініціативи висловилися 22 відсотки тих, хто пришов на виборчі дільниці", - йдеться в публікації

Голосування тривало лише дві години - з 10:00 до 12:00 за місцевим часом, а результати референдуму очікуються вже о 18 годині.

Згідно з ініціативою, винесеною на голосування, базовий дохід має забезпечувати всьому населенню країни гідне людське існування та участь у громадському житті. За уявленнями ініціаторів, для цього кожен дорослий громадянин повинен щомісяця отримувати 2500 швейцарських франків (близько 2260 євро), а дитина - 625 франків (565 євро). При цьому допомога по безробіттю, соціальна допомога та пенсії мають бути скасовані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-