Болгарія зміцнює оборону – купує 16 винищувачів і два кораблі

Болгарія зміцнює оборону – купує 16 винищувачів і два кораблі

Укрінформ
Депутати Народного зібрання (парламенту) Болгарії схвалили постанову Ради Міністрів країни про придбання 16 багатоцільових винищувачів і двох патрульних кораблів для зміцнення обороноздатності Національної армії.

Про це передає власний кореспондент Укрінформу.

У документі підкреслюється, що через обмежені фінансові можливості Болгарії, придбання бойових винищувачів відбудеться в два етапи: на першому (з 2018 і 2020 роки) будуть закуплені 8-9 машин (попередня вартість – близько 9 млрд євро), а інші винищувачі будуть закуплені до 2023 року.

Процедура придбання двох багатофункціональних патрульних кораблів для військово-морських сил Болгарії також розрахована на декілька років і завершиться до 2022 року.

Міністерство оборони Болгарії проводить переговори з декількома країнами щодо майбутніх закупівель літаків і кораблів. Парламент доручив відомству завершити до кінця 2016 року процедури підписання відповідних контрактів.

Точна вартість контрактів на придбання літаків і кораблів стане відома після того, як болгарська сторона визначиться з країною, де буде придбана техніка.

На даний час військова авіація Національної армії Болгарії складається з 19 російських винищувачів МІГ-29, 15 з яких вже пройшли відповідний ремонт.

Фото: theapricity.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-