Канада вивчає необхідність запровадження «списку Магнітського»

Канада вивчає необхідність запровадження «списку Магнітського»

Укрінформ
Парламентський комітет із закордонних справ Канади вивчає доцільність ухвалення «списку Магнітського» та готує рекомендації уряду з цього приводу.

Про це заявив представник уряду у канадському сенаті Пітер Хардер, передає кореспондент Укрінформу.

«Міністр звернувся до парламентського комітету із проханням вивчити пропоновані законодавчі зміни (ухвалення «списку Магнітського» - ред.). Уряд з нетерпінням очікує на цей звіт», - сказав Хардер.

Він додав, що інцидент із Сергієм Магнітським є «дуже серйозним», тому уряд «сконтактував із відповідними російськими органами влади і висловив свою позицію».

Нагадаємо, що російський адвокат Сергій Магнітський загинув у Росії, перебуваючи під арештом, після викриття корупційних злодіянь вищого керівництва держави. США ще у 2012 році запровадили санкції проти російських чиновників, яких підозрюють у порушенні прав людини. Пізніше подібний закон ухвалив Європарламент. На початку травня до обох палат канадського парламенту було подано ідентичні законопроекти щодо запровадження «списку Магнітського», втім поки прогресу у їх ухваленні немає. Натомість, міністр закордонних справ Стефан Діон заявив, що чинне законодавство Канади дозволяє забороняти в’їзд до країни небажаним особам, тож потреби у нових законах немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-