Канада закликала РФ звільнити українських в’язнів совісті

Канада закликала РФ звільнити українських в’язнів совісті

Укрінформ
Канада має продовжувати наполягати на звільненні українських політичних в’язнів, яких незаконно утримують в Росії.

Про це у своєму виступі з трибуни заявила сенатор Райнел Андрейчак, передає кореспондент Укрінформу.

«Канада має відповідальність щодо забезпечення дотримання прав людини та верховенства права членами міжнародної спільноти. Слід продовжувати закликати до звільнення незаконно утримуваних в Росії», - сказала сенатор.

Андрейчак зазначила, що у РФ під вартою перебувають щонайменше 20 громадян України та наголосила на прецедентах Кольченка та Сенцова. «Поки більшість уваги (міжнародної спільноти – ред.) приділяється незаконній анексії Криму та війні на Донбасі, Росія вживає стосовно політичних дисидентів ще жорсткіших заходів», - відзначила сенатор.

За її словами, кримські татари під владою Росії «зазнають постійних переслідувань». «Цього тижня Москва оголосила членів мусульманських об’єднань у Криму екстремістами та заявила про високу вірогідність їх участі у проведенні терактів. Ця заява надала ще більше повноважень російським владним структурам на проведення незаконних обшуків, викрадень та арештів», - підкреслила Андрейчак.

Сенатор також привітала Надію Савченко на свободі та нагадала, що російський судовий процес над нею «зазнавав значної міжнародної критики через нестачу прозорості та недотримання процедури».

«Певна, що інші сенатори приєднаються до мене у привітанні звільнення Савченко та побажанні їй швидкого відновлення після важкого випробування», - зазначила вона. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-