США вперше завдали удару по ІДІЛ з авіаносця в Середземному морі

США вперше завдали удару по ІДІЛ з авіаносця в Середземному морі

Укрінформ
Американський авіаносець "Гаррі Трумен" почав наносити повітряні удари по позиціях терористичного угруповання "Ісламська держава" з Середземного моря.

Це підтвердив у п'ятницю американському телеканалу Fox News високопоставлений чиновник ВМС США.

"Це свідчить про те, що Військово-морські сили США можуть проводити авіаудари по ІДІЛ з інших місць, не тільки з Перської затоки", - цитує телеканал слова представника американських ВМС.

Він також повідомив, що авіаносець перебуватиме в Середземномор'ї "більше ніж кілька днів". На запитання, чи були у цьому зв'язку заперечення з боку сирійської сторони або Росії, військовий чиновник зазначив, що йому не відомі такі випадки.

Поки що не повідомляється про конкретні цілі літаків ВМС США з Середземного моря. Зазначається лише, що в ударах задіяні, зокрема ударні винищувачі F/A-18.

До цього бойові літаки авіаносця "Гаррі Трумен" проводили операції проти ІДІЛ з Перської затоки, починаючи з грудня, зазначається в повідомленні.

Як раніше повідомлялося, авіаносець ВМС США "Гаррі Трумен" планує повернутися до порту приписки "Норфолк" у штаті Вірджинія в середині липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-