Америка тисне на Росію задля звільнення всіх українських полонених

Америка тисне на Росію задля звільнення всіх українських полонених

Укрінформ
Звільнення російською владою Надії Савченко не звільняє її від зобов'язання випустити всіх інших незаконно утримуваних українських полонених, як зазначається в Мінських домовленостях.

На цьому наголосив під час засідання Постійної ради ОБСЄ представник США при Організації посол Даніель Байєр, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Звільнення Савченко не звільняє РФ від відповідальності випустити також Станіслава Кліха, Миколу Карпюка, Ахтема Чийгоза, Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Юрія Солошенка, Олександра Костенка та всіх інших українських громадян від незаконного утримання у в'язниці", - наголосив американський представник.

Він підкреслив, що обмін та звільнення ув'язнених за принципом "всіх на всіх" за Мінськими угодами є вкрай необхідним заходом зі зміцнення довіри. "Важливо, щоб Російська Федерація поклала край позбавленню волі громадян України за сфабрикованими, політично вмотивованими звинуваченнями", - заявив дипломат.

Він також звернув окрему увагу на ситуацію в цьому питанні в Криму. Представник США підкреслив, що Росія повинна покласти край порушенню прав кримськотатарського народу і всіх інших людей, які відмовляються визнати спробу приєднання Криму до Росії.

"Ми стурбовані повідомленнями, що Ервін Ібрагімов, член правління Координаційної ради Всесвітнього конгресу кримських татар, зник безвісти в Криму", - заявив Байєр.

У цьому зв'язку представник США вкотре наголосив, що економічні санкції проти Російської Федерації триватимуть доти, поки вона не припинить окупацію Криму та не виконає в повній мірі Мінські домовленості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-