Повені у Франції забрали життя двох людей

Повені у Франції забрали життя двох людей

Укрінформ
Принаймні двоє людей загинули внаслідок потужних повеней у Франції.

Їхні тіла виявили рятувальники у департаменті Сена і Марна, який найбільше потерпає від природного лиха, повідомляє телеканал BFM-TV.

"Рятувальники виявили жертву сильних повеней у департаменті Сена і Марна. Нею є чоловік віком 74 років, тіло було виявлено у річці Сена", - повідомляє ЗМІ.

Іншу жертву, жінку віком 86 років, знайшли мертвою також у департаменті Сена і Марна.

Французька влада припускає, що це не останні жертви повені. З відповідною заявою сьогодні на телеканалі France 2 виступила міністр захисту навколишнього середовища Сеголен Руаяль. "Спад рівня води в затоплених районах Франції очікується дуже повільним, і це жахливо. Ми можемо виявити нових жертв", - заявила вона. Міністр також припустила, що процес відновлення зруйнованих будинків французів може тривати тижнями, тому уряд планує прискорити процедуру компенсації.

Загалом у 13 департаментах Франції оголошено "помаранчевий" рівень небезпеки. Найбільше постраждав департамент Сена і Марна, у якому діє найвищий - "червоний" - рівень небезпеки. Звідти у п'ятницю вранці було евакуйовано 7,6 тис. осіб. Загалом у цьому регіоні рятувальники вивезли із зон підтоплення близько 20 тис. осіб. 19 тис. будинків залишається без електроенергії. Для подолання наслідків стихійного лиха МВС додатково залучила 3 тис. рятувальників та 250 військовослужбовців.

Раніше повідомлялося, що у сусідній Німеччині від повеней загинуло 9 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-