В Індії поліція побилась із сектантами, 23 загиблих

В Індії поліція побилась із сектантами, 23 загиблих

Фото, відео
Укрінформ
В результаті сутичок між індійською поліцією і членами революційної секти Swadhin Bharat Vidhik Satyagrah загинули 23 людини, 80 постраждали.

Про це повідомляє AFP.

"Сутички між індійською поліцією і послідовниками революційної секти призвели до загибелі принаймні 23 людей після операції, націленої на виселення тисячі людей з паркової зони", - йдеться у повідомленні.

Серед загиблих були двоє поліцейських, решта - релігійні екстремісти, які напали на працівників служби безпеки з використанням зброї та бомб, від вибухів яких самі й постраждали.

Спочатку активісти кидали в поліцейських каміння, потім в хід пішла вогнепальна зброя і бомби, що змусило служителів закону змінити гумові кулі на бойові.

Також у результаті сутичок травми отримали вісімдесят осіб, включаючи 30 поліцейських. У більшості з них - кульові поранення або опіки, і перебувають вони у важкому стані.

У свою чергу, інші офіційні особи Індії відзначають, що причини загибелі нелегальних жителів табору незрозумілі, і для встановлення причин того, що сталося, буде проведено розслідування.

За словами глави поліції штату Джавіда Ахмеда, нелегали підпалили свої намети, перш ніж залишити табір після сутичок.

«В ході подальших обшуків поліції було виявлено, що активісти групи мали вогнепальну та іншу зброю, в тому числі гранати, на території табору», - додав він.

Як відомо, релігійна організація Swadhin Bharat Vidhik Satyagrah окуповувала землі в парку міста Матура на знак протесту: екстремісти вимагали скасування виборів президента і прем'єр-міністра, а також зниження цін на дизель і бензин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-