МЗС обурено судовим процесом у РФ над кримськими мусульманами

МЗС обурено судовим процесом у РФ над кримськими мусульманами

Укрінформ
МЗС України висловлює рішучий протест у зв'язку з початком в РФ судового процесу у справах кримських мусульман, яких було незаконно затримано на тимчасово окупованій території АР Крим та переміщено всупереч їхньої волі до Російської Федерації.

Про це йдеться в коментарі відомства, повідомляє Укрінформ.

"На тлі незаконної заборони діяльності Меджлісу кримськотатарського народу, розглядаємо такі дії російської влади як додаткове свідчення політичних репресій, що системно застосовуються окупантами проти наших співвітчизників. Усі обставини цієї справи вказують на те, що судовий процес, що розпочався 1 червня у Ростові-на-Дону в Північно-Кавказькому окружному військовому суді, стане черговим демонстративним судилищем над незаконно утримуваними українцями", - йдеться у заяві міністерства.

У МЗС вимагають від Російської Федерації "негайно припинити цей очевидний фарс і звільнити всіх громадян України, які незаконно утримуються на території Росії".

Також у відомстві закликали світове співтовариство посилити політичний та дипломатичний тиск на Російську Федерацію з метою недопущення зухвалого порушення нею прав людини і свобод, заручниками чого стали десятки громадян України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-