У Молдові сьогодні День національної жалоби

У Молдові сьогодні День національної жалоби

Укрінформ
Президент Молдови Ніколає Тімофті підписав указ про оголошення 3 червня Днем національної жалоби за загиблими в авіакатастрофі на півдні країни пілотами румунського вертольота Служби швидкої медичної допомоги.

Про це передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

У день жалоби у всіх населених пунктах країни та дипломатичних представництвах Молдови за кордоном будуть приспущені державні прапори, а рівно в полудень у пам'ять про загиблих буде оголошена хвилина мовчання.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер, 2 червня, недалеко від села Карагиш Кантемирського району на півдні Молдови зазнав аварії вертоліт румунської рятувальної служби швидкої медичної допомоги (SMURD): в результаті катастрофи чотири людини загинули.

Вертоліт прямував з Ясс до Молдови, щоб перевезти з лікарні міста Кагула на півдні Молдови в столичну клініку громадянина США. На його борту перебували пілот, його помічник, лікар і парамедик.

За попередніми даними, вертоліт впав через погані погодні умови. Літальний апарат використовувався Службою швидкої медичної допомоги з 2015 року, безпосередньо в Молдову їм було зроблено 19 вильотів. На рахунку пілота – чотири тисячі годин польоту.

За словами очевидців, на місці було чутно три вибухи.

Очікується, що незабаром до Молдови прибуде керівник Департаменту надзвичайних ситуацій МВС Румунії Раед Арафат - один із засновників Авіаційної служби швидкої медичної допомоги. Генеральна прокуратура Молдови вже порушила кримінальну справу з приводу інциденту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-