Іран офіційно оголосив, що не посилатиме прочан на хадж

Іран офіційно оголосив, що не посилатиме прочан на хадж

Укрінформ
Іран офіційно оголосив, що прочани з цієї країни не поїдуть на хадж цього року, звинувативши Саудівську Аравію в нездатності гарантувати «адекватні заходи безпеки».

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як заявив голова іранської організації хаджу Саєд Охаді, «Саудівська Аравія знає, що заплатить високу ціну» за свою поведінку.

29 травня Саудівська Аравія засудила, як неприйнятні, вимоги Тегерана до Ер-Ріяда щодо проведення щорічного паломництва-хаджу після того, як Іран звинуватив саудівців, що ті «перекривають шлях до Господа».

Як заявив міністр закордонних справ Саудівської Аравії Адель аль-Джубейр, Іран вимагав для своїх прочан таких привілеїв, що призвели б до хаосу під час хаджу.

Під час минулорічного хаджу сотні людей загинули через тисняву, і, як заявив Іран, понад 400 із загиблих були його громадянами. Тоді Тегеран звинуватив Саудівську Аравію в нехтуванні заходами безпеки.

Після цього Іран вимагав додаткових заходів безпеки, але другий раунд переговорів з цього приводу в Саудівській Аравії цього тижня не дав результатів.

Ер-Ріяд у січні перервав зв’язки з Тегераном після того, як в Ірані демонстранти спалили приміщення кількох саудівських диппредставництв на знак протесту проти страти в Саудівській Аравії відомого шиїтського релігійного діяча за звинуваченнями, пов’язаними з тероризмом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-