Латвія підписала договір про приєднання до ОЕСР

Латвія підписала договір про приєднання до ОЕСР

Укрінформ
У четвер прем'єр-міністр Латвії Маріс Кучінскіс і генеральний секретар Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР) Анхель Гурріа у Парижі підписали договір про вступ Латвії в ОЕСР.

Про це повідомляє Delfi.

"Після підписання договору і його ратифікації в Сеймі Латвія офіційно стане 35-м членом організації. Планується, що парламент прийме рішення про ратифікацію 16 червня", - йдеться у повідомленні.

Як наголошується, в церемонії брав участь віце-президент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс, який на засіданні міністрів ОЕСР представляє Єврокомісію. Переговори про вступ Латвії в організацію були розпочаті 2013 року, коли Домбровскіс був прем'єром.

Так, вступ Латвії в організацію найрозвиненіших країн світу  означатиме для країни суттєві переваги, в тому числі поліпшить кредитний рейтинг, який впливає на відсоткові ставки, що знизить витрати на обслуговування державного боргу.

Також членство в ОЕСР означає більш високі стандарти підприємництва та захисту інвестицій, включення Латвії в міжнародні дослідження і статистичні бази. Членство в організації  сприятиме боротьбі з корупцією, вдосконаленню правової бази, активізації прямих економічних зв'язків з іншими країнами ОЕСР і позитивним змінам в системі освіти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-