Глава МЗС Китаю вилаяв журналіста за запитання про права людини

Глава МЗС Китаю вилаяв журналіста за запитання про права людини

Укрінформ
Міністр закордонних справ Китаю Ванг Ї розкритикував канадського журналіста за запитання про стан дотримання прав людини у Китаї.

Інцидент трапився під час спільної прес-конференції Ванг Ї та міністра закордонних справ Канади Стефана Діона у Оттаві.

«Ваше запитання сповнене упереджень, зарозумілості та спрямоване проти Китаю. Не знаю, звідки у вас це. Подібне є абсолютно неприйнятним», - відповів Ї на запитання про низький рівень дотримання прав людини у Китаї та ув’язнення канадця, обвинуваченого у шпигунстві.

Під час відповіді Ванг Ї явно проявив злість та наголосив на тому, що лише китайці мають право висловлюватися щодо внутрішньої ситуації в країні.

«Ніхто не знає краще, ніж громадяни Китаю, про стан дотримання прав людини у Китаї, і саме китайці найбільше можуть сказати із цього приводу», - наголосив Ї.

Він назвав подібну поведінку журналіста «безвідповідальною» та закликав більше не ставити подібних запитань.

«Я пораджу вам не ставити запитання так безвідповідально. Ми раді почути щиросердні поради, але відкидаємо необгрунтовані обвинувачення», - сказав глава зовнішньополітичного відомства Китаю.

Він наголосив, що зобов’язання щодо захисту прав людини внесено у конституцію Китаю.

«Чи відомо вам, що Китай визволив з бідності більше 600 млн чол.? Чи відомо вам, що китайська економіка нині – друга у світі, незважаючи на дуже слабкі стартові позиції? І чи знаєте ви, що Китай вписав захист прав людини у свою конституцію?», - підсумував Ї.

Нагадаємо: різноманітні правозахисні організації регулярно висловлюють претензії щодо дотримання Піднебесною прав людини. Особливі нарікання отримав нещодавно ухвалений у Китаї закон, який зобов’язує іноземні неприбуткові організації подавати дуже детальний фінансовий звіт та надає правоохоронним органам значні повноваження стосовно проведення обшуків та інших розшукових дій відносно правозахисників.

Фото: arabmir.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-