США знищили ватажка терористів Аль-Шабааб

США знищили ватажка терористів Аль-Шабааб

Укрінформ
Американські військові провели успішну операцію в Сомалі з ліквідації одного з високопоставлених командирів терористичної організації Аль-Шабааб Абдуллахі Гаджи Дауда.

Про це офіційно в середу заявив речник Пентагону Пітер Кук, передає власний кореспондент Укрінформу.

"27 травня американські збройні сили провели авіаудар у південно-центральній частині Сомалі по місцю дислокації військового командира вищої ланки організації Аль-Шабааб Абдуллахі Гаджи Дауда", - йдеться в повідомленні.

Як зазначили в Пентагоні, Дауд несе відповідальність за загибель багатьох невинних людей під час проведених ним терористичних атак. "Ми впевнені в тому, що ліквідація в терористичній мережі цього досвідченого командира Аль-Шабааб, який має великий оперативний досвід, зруйнує найближчі плани (організації – ред.) щодо проведення атак та врятує життя багатьох невинних людей", - підкреслили в оборонному відомстві США.

Абдуллахі Гаджи Дауд був одним із найголовніших командирів, який планував операції Аль-Шабааб та був головним координатором терористичних нападів у Сомалі, Кенії та Уганді. Впродовж багатьох років він обіймав керівні позиції в терористичній організації, у тому числі, керував підрозділом Амніят – розвідкою і службою безпеки Аль-Шабааб.

У Пентагоні зазначили, що продовжують оцінювати ситуацію, та пообіцяли подальшу підтримку в боротьбі з тероризмом національному уряду Сомалі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-