Обшук у Навального завершився вилученням усіх комп'ютерів і телефонів

Обшук у Навального завершився вилученням усіх комп'ютерів і телефонів

Укрінформ
Обшук у квартирі опозиційного російського політика Олексія Навального завершився, було вилучено всі комп'ютери, телефони, флешки, роутер.

Про це повідомив у Твіттері сам політик.

"Обшук закінчився. Все традиційно: вилучено комп'ютери, айпади, телефони, флешки, диски і т.д. "Усе це могло бути використано злочинцем". Перший, до речі, в історії російського права обшук у рамках справи про наклеп. Забрали навіть роутер, обезвайфаївши всю квартиру", - написав Навальний.

Повідомляється також, що поліцейські забрали телефон доньки політика.

Раніше в середу Навального допитали у кримінальній справі про наклеп, персонально оглянули й вирушили обшукувати його будинок.

Напередодні головний редактор "Эхо Москвы" Олексій Венедиктов повідомив, що поліцейські прийшли допитати головного редактора сайту радіостанції у зв'язку з тією ж кримінальною справою.

Деякий час назад московська поліція порушила за заявою колишнього слідчого МВС Павла Карпова кримінальну справу про наклеп проти Навального. Стаття 128.1 КК РФ передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі до 5 млн рублів або обов'язкових робіт на термін до 480 годин.

Приводом послужили п'ять згадок Навальним у блогах і соціальних мережах чотирьохсерійного фільму "Каста недоторканних", в якому говорилося про причетність Карпова до загибелі співробітника фонду Hermitage Capital Сергія Магнітського в 2009 році.

Засновника Фонду боротьби з корупцією Навального у 2013 і 2014 роках було засуджено у справах "Кіровлеса" і "Ів Роше" до умовних термінів ув'язнення. Його брат Олег Навальний у сфальсифікованій справі "Верб Роше" відбуває реальний термін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-