Brexit вдарить по багатьох галузях – Олланд

Brexit вдарить по багатьох галузях – Олланд

Укрінформ
Президент Франції Франсуа Олланд закликав британців перед історичним референдумом згадати «той день, коли вони об’єдналися з рештою Європи» та тісні зв’язки, які їх з’єднують з континентом.

Про це він заявив у Швейцарії під час офіційної церемонії відкриття найдовшого у світі залізничного тунелю «Готард 2016», повідомили в Єлисейському палаці кореспонденту Укрінформу.

«Президент Республіки у середу висловив надію, що британці пам'ятають той день, коли вони приєдналися та тісних зв'язків, які об'єднують їх з Європою», - зазначили палаці.

Франсуа Олланд під час церемонії відкриття залізничного тунелю у швейцарському місті Готард також символічно нагадав про Євротунель, який «вже понад 20 років поєднує Велику Британії з континентальною частиною Європи».

«Раніше ніхто й гадки не мав, що одного прекрасного дня стане можливим поїхати прямим потягом з Франції до Англії, це дуже символічно», - сказав Олланд.

За його словами, вихід Великої Британії з ЄС матиме тяжкі наслідки для багатьох галузей, зокрема, на «спільному ринку», на «європейських фінансових центрах» та на «економічному розвитку між обома країнами».

Як повідомляв Укрінформ, референдум щодо членства Великої Британії в Євросоюзі відбудеться 23 червня 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-