Сирійська опозиція почала наступ на позиції ІДІЛ - ЗМІ

Сирійська опозиція почала наступ на позиції ІДІЛ - ЗМІ

Укрінформ
Збройні формування сирійської опозиції за підтримки США почали в середу широкомасштабний наступ на позиції терористичного угруповання "Ісламська держава" на півночі Сирії, в районі міста Манбіджа, поблизу кордону з Туреччиною.

Про це повідомили агентству Reuters співробітники американської адміністрації, які зазначили, що головна мета операції полягає в тому, щоб відрізати ісламістів від турецької території.

"Це їх останній канал" доступу до Європи, підкреслив один із представників США. За його словами, участь у наступі переважно беруть формування "сирійських арабів". Місцеві курди, у яких зберігається конфлікт з Анкарою, становлять близько п'ятої частини учасників цієї операції. Вона проходить за підтримки сил спеціального призначення США, які інструктують загони сирійської опозиції, але самі не беруть участі у військових діях.

"Вони знаходитимуться якомога ближче (до сирійців), щоб здійснити цю операцію, але не  вступатимуть у бій", - сказав про них співробітник адміністрації США. Він повідомив, що операція готувалася протягом кількох тижнів і може виявитися досить довгою. Підтримку з повітря  нададуть ВПС США й літаки інших учасників міжнародної антитерористичної коаліції. За словами американських представників, Туреччина схвалила військові дії, які проходять поблизу її кордону з Сирією.

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-