Держдеп попередив про небезпеку терактів у Європі

Держдеп попередив про небезпеку терактів у Європі

Укрінформ
Ризик потенційних терористичних актів у країнах Європи в період літніх місяців значно підвищується, і це стосується не тільки масштабних подій, але й туристичних пам'яток та інших багатолюдних місць.

Про це офіційно попередив у вівторок своїх громадян Державний департамент США, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми попереджаємо американських громадян про ризик потенційних атак терористів на всій території Європи, націлених на масштабні події, туристичні пам'ятки, ресторани, торговельні центри й транспортні сполучення", - йдеться в поширеному документі.

У цьому зв'язку особлива увага звертається, зокрема, на чемпіонат Європи з футболу у Франції, який відбуватиметься з 10 червня по 10 липня, та престижну велогонку світового масштабу "Тур де Франс" (2-24 липня).

Крім того, у переліку таких подій вказане відзначення Всесвітнього дня молоді Католицької церкви в польському Кракові, де очікується до 2,5 млн гостей з усього світу.

"Велика кількість туристів, які відвідують Європу в літні місяці, представляють собою потенційні цілі для терористів, які планують напади в громадських місцях, особливо під час масштабних заходів", - зауважили в американському зовнішньополітичному відомстві.

Попередження залишається актуальним до 31 серпня 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-