В ЄС найнижчий рівень безробіття за останні сім років - Євростат

В ЄС найнижчий рівень безробіття за останні сім років - Євростат

Укрінформ
Рівень безробіття в ЄС сягнув рекордно низького рівня за останні сім років.

Про це у вівторок повідомляє DW з посиланням на Європейське статистичне відомство. 

«Так, за даними Євростату, у квітні 2016 року рівень безробіття в Європейському Союзі скоротився порівняно з попереднім місяцем з 8,8 до 8,7 відсотка - найнижчий з квітня 2009 року показник. У квітні 2015 року показник безробіття становив 9,6 відсотка», - йдеться у повідомленні.

Водночас в Єврозоні зафіксований рівень безробіття у 10,2 відсотка. Порівняно з березнем цього року рівень зайнятості лишився практично незмінним, але безробітних поменшало порівняно з 11 відсотками у квітні 2015 року. Цьогорічний квітневий рівень безробіття населення в Єврозоні - найнижчий з серпня 2011 року, інформує Євростат.

Найнижчий рівень безробіття у квітні зафіксували у Чеській Республіці (4,1 відсотка), Німеччині (4,2 відсотка) та Мальті (4,3 відсотка). Найвищий рівень безробіття спостерігався натомість у Греції (24,2 відсотка у лютому 2016 року) та Іспанії (20,1 відсотка). Порівняно з аналогічним періодом рік тому рівень безробіття знизився у 25 країнах, залишився стабільним у Бельгії та зріс в Естонії та Латвії.

Приміром, в Німеччині у квітні 2016 року кількість зайнятих, які проживають в країні, зросла на 548 тисяч осіб, або 1,3 відсотка порівняно з квітнем 2015 року до близько 43,3 мільйона, поінформувало федеральне статистичне відомство країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-