Журналісти з України та Росії поговорили про безпеку

Журналісти з України та Росії поговорили про безпеку

Укрінформ
Представники медіа з Росії та України продовжили на початку тижня у Відні діалог щодо питання безпеки журналістів та професійної етики.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили з штаб-квартири ОБСЄ у Відні.

"Представники керівництва Спілок російських і українських журналістів у понеділок домовилися співпрацювати щодо заходів підвищення безпеки журналістів і професіоналізму під час їх чергової зустрічі у Відні", - зазначили в організації.

Зустріч була організована представником ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дунею Міятович з метою планування подальшої спільної діяльності, щоб поліпшити ситуацію для ЗМІ, які працюють в і навколо України.

Міятович відкрила засідання, наголосивши на необхідності відкритого та толерантного діалогу з питань свободи ЗМІ в регіоні.

"Я сподіваюся, що, продовжуючи діалог, ми наголошуємо на важливості нашої спільної направляючої стратегії, щоб зробити діяльність журналістів безпечніше, покращити доступ до інформації і професійним стандартам серед представників ЗМІ", - сказала вона.

Представники української незалежної Медіа-профспілки та Національної Спілки журналістів, а також Спілки журналістів Росії домовилися, серед іншого, про те, щоб терміново вирішувати питання забезпечення прав журналістів в Криму і сприяти спільній місії по встановленню фактів; працювати над скликанням спільної конференції з питань безпеки журналістів та етики під час конфлікту; розширювати спільні програми для молодих журналістів з обох країн; співпрацювати в галузі безпеки і професійних стандартів при висвітленні конфлікту.

У зустрічі взяли участь представники Міжнародної федерації журналістів, Репортерів без кордонів", Міжнародного інституту преси. Вони виступили зі спільною заявою, в якій закликали журналістів України та Росії до діалогу, взаємної поваги і стриманості від агресивної риторики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-