"Трудовий майдан" докотився до сміттєпереробного заводу під Парижем

Укрінформ
Працівники одного з найбільших сміттєпереробних заводів Паризького регіону у столичному передмісті Іврі-сюр-Сен оголосили про блокування підприємства на знак протесту проти трудової реформи.

Про це заявили представники профспілки CGT, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Від сьогодні за ініціативою профспілкові активістів федерація CGT містечка Іврі-сюр-Сен блокують перший в Європі завод зі спалювання та переробки відходів», - заявив офіційний представник CGT Крістоф Кудеркс.

За його словами, близько 100 сміттєзбирачів блокували вранці усі в’їзні шляхи до заводу, запобігаючи вивантаженню відходів і побутового сміття.

Сміттєпереробний завод, який спроможний відновлювати енергію, отриману при спалюванні відходів, обробляє 730 тис. тонн відходів на рік з Парижа та 15 містечок довкола французької столиці. Щодня від 150 до 200 сміттєзбирачів привозили сюди від 1,5 до 2 тис. тонн сміття.

Як повідомляв Укрінформ, у Франції триває загальнонаціональний страйк проти ухвалення урядом трудової реформи, яка передбачає збільшення роботодавцям повноважень у їхніх відносинах з найманими працівниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-