У Туреччині відзначають 563-ю річницю здобуття Стамбула

У Туреччині відзначають 563-ю річницю здобуття Стамбула

Укрінформ
У Стамбулі стартували заходи до 563-ї річниці завоювання Стамбула, підготовлені адміністрацією губернатора Стамбула і столичною мерією.

Як повідомляє Анадолу, церемонія почалася з прибуття президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана та його дружини Еміне Ердоган, а також прем'єр-міністра Біналі Йилдирима.

У рамках урочистостей відбувся виступ за участю загонів лучників. Був продемонстрований короткометражний фільм, який розповідає про них.

Захід продовжився хвилиною мовчання, після чого були зачитані сури з священного Корану.

В рамках заходів відбудеться концерт "Яничарського оркестру" у складі 563 осіб і авіашоу елітної ескадрильї ВПС Туреччини «Тюрк Йилдизлари».

На площі, де відбудуться головні урочистості, встановлена 3D сцена, яка, як повідомляється, є «однією з найбільших у світі».

Захоплення столиці Візантійської імперії Константинополя турками-османами під проводом султана Мехмеда 29 травня 1453 року означало знищення Східної Римської імперії. Падіння Константинополя стало найважливішою подією в розвитку турецької державності, після нього Османське держава стала іменуватися імперією і на кілька століть закріпилася в Європі. Місто залишалося столицею Османської імперії аж до її розпаду в 1922 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-