Дочку президента Таджикистана обрали до верхньої палати парламенту

Дочку президента Таджикистана обрали до верхньої палати парламенту

Укрінформ
У Таджикистані повідомили про обрання однієї з семи дочок президента Емомалі Рахмона Озоди Рахмон депутатом верхньої палати парламенту.

Про це пише Радіо Свобода.

38-річну жінку, матір п’яти дітей, обрали до складу верхньої палати на звільнене місце на непрямих виборах – у них беруть спільну участь депутати місцевих, районних і обласних рад країни. Усі вони проголосували за неї одноголосно.

На таких виборах обирають 25 із 33 членів палати, ще 8 призначає президент.

Від кінця січня цього року Озода Рахмон є керівником апарату президента Емомалі Рахмона. Перед тим вона півтора року була першим заступником міністра закордонних справ Таджикистану, а протягом п’яти років до того – заступником голови МЗС.

Це вважають іще одним кроком до консолідації влади у президентській родині.

Як повідомляв Укрінформ, нещодавно всенародний референдум у Таджикистані затвердив зміни до конституції країни, які для нинішнього президента усунули обмеження на кількість термінів перебування на посаді. Водночас знижено віковий ценз для обрання президентом. Критики вважають, що це зробили для того, щоб теоретичну можливість балотуватися на посаду президента вже від наступного року мав син Емомалі Рахмона, Рустам Емомалі. Минулого року Рустам Емомалі став головою Агентства державного фінансового контролю і боротьби з корупцією, а перед тим із 2013 року керував митною службою Таджикистану.

Крім того, родичі і свояки нинішнього президента обіймають низку важливих посад. Зокрема, чоловік Озоди Рахмон, Джамоліддін Нуралієв, є першим заступником голови Національного банку, а шуряк президента Гасан Асадуллозода очолює найбільший комерційний банк «Орійонбонк» і, за повідомленнями, контролює продаж алюмінію, що є головним експортним продуктом країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-