Обама пов'язує свій очікуваний візит до Хіросіми зі зміцненням ядерної безпеки

Обама пов'язує свій очікуваний візит до Хіросіми зі зміцненням ядерної безпеки

Укрінформ
Президент США Барак Обама в п'ятницю стане першим діючим президентом США, який відвідає місце атомного бомбардування в Хіросімі, яке 71 рік тому забрало життя 140 тис. людей.

Як зазначив сам Обама, цей візит стане нагадуванням того, що для ядерної безпеки потрібно зробити ще багато, передає Укрінформ.

"Я хочу вкотре підкреслити достатньо реальні ризики, які мають місце та відчуття невідкладності, яке ми всі повинні мати. Це не тільки нагадування про страшну плату в Другій світовій війні та загибель невинних людей на всіх континентах, але це також нагадування собі, що поки не все зроблено в урегулюванні конфліктів, у створенні інституцій миру, а також у зниження перспективи ядерної війни в майбутньому", - зазначив президент США під час прес-конференції в четвер у японському Національному парку Ісе-Сіма.

Він зауважив, що певного прогресу на цьому напрямі вже було досягнуто впродовж останніх кількох років. У тому числі, він назвав ядерну угоду з Іраном, Договір про скорочення наступальних озброєнь, а також домовленості, досягнуті на саміті з ядерної безпеки.

Як повідомляв Укрінформ, Білий дім два тижні тому анонсував намір президента Обами здійснити історичний візит до Хіросіми. Як зауважили в американській адміністрації, це "має підкреслити його незмінну прихильність просуванню миру та безпеки у світі без ядерної зброї".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-