Австралія забере на експертизу знайдені біля Маврикію уламки літака

Австралія забере на експертизу знайдені біля Маврикію уламки літака

Укрінформ
Міністр інфраструктурного розвитку та транспорту Австралії Даррен Честер підтвердив повідомлення про виявлення нових частин літака, що можуть належати зниклому у березні 2014 року в Індійському океані Boeing (MH370) Малайзійських авіаліній.

Про це повідомила прес-служба Мінтрансу Австралії.

"Ці предмети поки ще не передані уряду Малайзії, але, як і в попередніх випадках виявлення подібних уламків, очікується, що вони будуть пізніше доставлені до Австралії для експертизи", – заявив Честер. Мова йде про два уламки, виявлені на Маврикії і один – у Мозамбіку, які представляють інтерес для учасників пошуків зниклого літака.

Міністр також нагадав, що на цей момент обстежено вже понад 105 тис. квадратних кілометрів розташованої на захід від берегів Австралії зони пошуків зниклого авіалайнера, загальна площа якої становить 120 тис. квадратних кілометрів.

У свою чергу Австралійське бюро безпеки на транспорті (АББТ) повідомило, що пошуки літака в цій зоні припинені через погану погоду, уточнивши, що роботу передбачається завершити в середині поточного року. При цьому в АББТ зауважили, що уряди Австралії, Малайзії та КНР домовилися, що за відсутності будь-якої нової інформації, здатної пролити світло на точне місцезнаходження авіалайнера, площа нинішньої пошукової зони розширюватися не буде.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-