Сирійські біженці позиваються до уряду Данії

Сирійські біженці позиваються до уряду Данії

Укрінформ
Група з п'яти сирійських біженців вирішила позиватися до уряду Данії за запровадження трирічного мораторію на подачу заяв про возз'єднання сімей.

Про це повідомляє The Local.

"Група з п'яти сирійців подали в суд на Данію та її міністра імміграції Інгер Стейнберг за трирічний період очікування возз'єднання сімей, що накладається на біженців", - йдеться в повідомленні.

16-річний Анас Омар Альзейн і його батько подали позов разом з трьома іншими сирійськими біженцями, які хочуть привезти свої сім'ї в Данію.

Адвокат сирійців, Крістіан Дахлагер, переконаний, що виграє справу.

"Ми повинні покласти край цьому нелегальному закону. Він неприпустимий, і я твердо і повністю вірю, що ми переможемо", - сказав він.

Міністр з питань інтеграції та імміграції Данії визнала, що її безкомпромісні реформи можуть суперечити міжнародним конвенціям з прав людини, але коментувати судовий процес з сирійцями не стала.

Як відомо, у січні цього року в Данії був ухвалений так званий "ювелірний закон", що містить багато пунктів щодо посилення імміграційної політики Данії, таких як: вилучення коштовностей і грошей у біженців, скорочення термінів дії посвідки на проживання, а також введення для деяких біженців трирічного мораторію на подачу заяв про возз'єднання сім'ї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-