У Японії стартував саміт G7

У Японії стартував саміт G7

Укрінформ
В Японії, в місті Ісе-Сима, розпочався дводенний саміт "Великої сімки" (G7), на якому буде підніматися питання про продовження санкцій щодо Росії і виконання Москвою Мінських угод.

Про це в четвер повідомляє японське інформагентство Kyodo.

"У центральній частині Японії почався дводенний саміт лідерів Групи семи країн з розвиненою економікою, на якому вони повинні домовитися про здійснення гнучкої фіскальної стратегії та просування структурних реформ для стимулювання зростання світової економіки", - йдеться в повідомленні.

Після церемонії зустрічі учасники саміту вирушать в готель на острові Кашикоджима, де під час ланчу лідери будуть говорити про цінності G7, солідарності і глобальній економіці.

Серед інших тем, які будуть обговорюватися на п'яти наступних сесіях: боротьба з тероризмом, ситуація з біженцями та зміна клімату.

Раніше посол Японії в Україні Шигеки Суми в коментарі телеканалу "112 Україна" заявив, що на саміті G7 Японія підніме питання продовження санкцій у відношенні Російської Федерації та виконання Москвою Мінських угод щодо врегулювання збройного конфлікту на Донбасі.

Нинішній термін дії економічних санкцій щодо Росії закінчується в кінці липня 2016 року.

У п'ятницю, 27 травня, буде оприлюднена декларація лідерів за підсумками саміту.

Фото: G7 JAPAN 2016 Ise-Shima

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-