Канада виділить ще 104 мільйони на гуманітарні проекти у світі

Канада виділить ще 104 мільйони на гуманітарні проекти у світі

Укрінформ
Канади передасть 104 млн доларів двом гуманітарним проектам, направленим на покращення здоров’я жінок та дітей у країнах, що розвиваються.

Про це під час Всесвітньої асамблеї з охорони здоров’я заявила міністр міжнародного розвитку та франкофонії Канади Марі-Клод Бібо, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Жінки та дівчата, які можуть розпоряджатися власним здоров’ям та майбутнім, можуть бути трансформативною силою у суспільствах. Канада ставить жінок та дівчат у центр своїх зусиль із покращення глобального стану здоров’я. Аби досягти цього, нам необхідно зламати багато перешкод на їх шляху, зокрема недостатній доступ до якісної освіти, економічних можливостей та лікувальних послуг», - сказала Бібо.  

У міністерстві міжнародного розвитку та франкофонії уточнили, що 85 млн дол. із оголошених сьогодні коштів будуть витрачені на покращення діагностування та лікування туберкульозу серед вразливих груп населення, зокрема жінок та дітей. Ще 19 млн підуть на полегшення та зменшення вартості придбання медикаментів у країнах, що розвиваються.

Нагадаємо, що протягом Всесвітнього гуманітарного саміту Марі-Клод Бібо вже оголосила про виділення Канадою додаткових 600 млн дол. на гуманітарні проекти у світі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-