Естонська громада закликає Канаду ухвалити свій «список Магнітського»

Естонська громада закликає Канаду ухвалити свій «список Магнітського»

Укрінформ
Канадські естонці розчаровані відмовою нового уряду Канади підтримати ухвалення законодавства, подібного до американського «акту Магнітського», яке б дало змогу покарати корумпованих іноземних чиновників, що порушують права людини.

Про це йдеться у заяві Естонської центральної ради в Канаді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми розуміємо бажання Канади відновити співпрацю із Росією на дипломатичному рівні, але це не повинно призвести до умиротворення. Дії російського уряду протягом останніх років вказують на вкрай обмежену можливість до співпраці на основі взаємної поваги та спільних цінностей», - наголошується у заяві.

Естонська громада закликала Джастіна Трюдо дотриматися передвиборної обіцянки та підтримати відповідне законодавство, що вже було подане до парламенту. «Члени естонської канадської громади разом із 4 млн інших канадців, які походять із центральної або східної Європи, спостерігатимуть за діями ліберального уряду. Ця громада не підтримає умиротворення режиму, який регулярно порушує права людини. Ми не можемо дозволити російським корумпованим убивцям та катам приїхати до Канади та приховати свої активи», - підкреслили в естонській організації.

Нагадаємо, що на початку травня до обох палат канадського парламенту були подані законопроекти, що дозволяють накласти санкції на порушників прав людини по всьому світу. Авторами законопроектів, написаних за прикладом американського «акту Магнітського», є депутат Джеймс Безан та сенатор Райнел Андрейчак. Втім, міністр закордонних справ Канади завив, що не бачить потреби в ухваленні цих законопроектів, адже чинне канадське міграційне законодавство дозволяє обмежувати доступ до країни небажаних осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-