У Польщі затримали зловмисника, який підклав вибухівку в автобус

У Польщі затримали зловмисника, який підклав вибухівку в автобус

Укрінформ
На заході Польщі затримали 22-річного студента, який 19 травня підклав вибуховий пристрій у міський рейсовий автобус у Вроцлаві.

Про це сказав керівник польської поліції Ярослав Шимчик, повідомляє варшавський кореспондент Укрінформу.

“Затримано 22-річного громадянина нашої країни, який раніше не притягувався до відповідальності. Він є студентом третього курсу одного з вроцлавських вишів”, - заявив Шимчик.

Він повідомив, що слідчі органи перевіряють інформацію про те, чи підкладення студентом вибухівки в автобусі має зв'язок з телефонним попередженням невідомого зловмисника, який погрожував вибухами у Вроцлаві, якщо йому не дадуть викуп у розмірі 30 кг золота.

Керівник польської поліції зауважив, що для затримання зловмисника у місті було створено спеціальну слідчу групу, до міста також будо додатково перекинуто 400 поліцейських.

Заступник генпрокурора Польщі Марек Пасьонек повідомив, що затриманого вже допитано в якості підозрюваного, і йому планують висунути обвинувачення за статтею про намір здійснити вбивство багатьох людей за допомогою вибухових пристроїв.

Глава МВС Польщі Маріуш Блащак подякував поліцейським за професіоналізм, а глава уряду Польщі Беата Шидло у листі подякувала водію автобусу, де було підкладено вибухівку, за відважні дії по нейтралізації вибухового пристрою.

Нагадаємо, підозрілу сумку з горщиком всередині, залишену без нагляду, було виявлено в одному з міських автобусів Вроцлава. Пасажири повідомили про це водію, і той відразу зупинив автобус і виніс пакунок на вулицю. У цей момент пролунав вибух. Тоді легкі поранення отримала одна жінка, яка стояла на автобусній зупинці. За інформацією поліції, у горщику були металеві елементи, зокрема шурупи, і вибухові речовини. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-