Держдеп не підтвердив заяву Лаврова про початок взаємодії проти ІДІЛ

Держдеп не підтвердив заяву Лаврова про початок взаємодії проти ІДІЛ

Укрінформ
Державний департамент США не підтвердив заяву глави МЗС Росії Сергія Лаврова, про начебто досягнуту домовленість двосторонньої взаємодії Росії і США в боротьбі з тероризмом у Сирії.

Це зазначив у вівторок заступник речника Державного департаменту США Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Зараз ми зосереджуємося на тому, щоб залучити Росію до процесу підтримання та зміцнення режиму припинення бойових дій. Ми вважаємо важливим, щоб Росія фокусувалася на процесі переконання сторін у необхідності виконувати взяті на себе зобов'язання", - пояснив Тонер сутність нинішнього діалогу з РФ.

Він зауважив, що йдеться, насамперед, про необхідність Росії використовувати свій вплив на режим Асада для того, щоб підтримувати режим припинення вогню.

"Ми зараз обговорюємо з Росією наші пропозиції щодо стійкого механізму, який допомагатиме підтримувати та зміцнити режим припинення вогню",- уточнив представник зовнішньополітичного відомства США.

Водночас, він підтвердив, що російська сторона порушувала питання про можливість взаємодії під час діалогу, втім Сполучені Штати бачать інші пріоритети в цьому питанні.

"Насамперед, є два пріоритети. Перший – це знищити ІДІЛ, і ми очолюємо міжнародну коаліцію, яка об'єднує 66 членів, для того, щоб зробити це", - -підкреслив Тонер. Крім того, США підтримують демократичні сили Сирії, які борються з ІДІЛ на півночі Сирії.

"Інший пріоритет – це припинення кровавої громадянської війни. І в цьому напрямі ми працюємо з Росією та багатьма іншими країнами-посередниками в Сирії, щоб забезпечити режим припинення бойових дій та запустити політичний процес, який, на наше переконання, приведе до політичного переходу та миру", - зауважив офіційний представник Держдепартаменту США.

Раніше у вівторок міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив про досягнуту домовленість зі США про співпрацю в боротьбі з ІД. "Ми домовилися з нашими американськими партнерами не відразу, долаючи їхні сумніви, їхні роздуми та навіть опір про те, щоб все ж перейти від обміну інформацією до координації дій по боротьбі з тероризмом", - зазначив Лавров журналістам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-