У Сирії розгромили російську авіабазу - Stratfor

У Сирії розгромили російську авіабазу - Stratfor

Фото
Укрінформ
Російська авіабаза в Сирії, розташована в районі Тияса, була розгромлена в результаті ударів сил, опозиційних до режиму Башара Асада.

Про це повідомляють експерти американської компанії Stratfor.

"Супутникові знімки, отримані Stratfor в партнерстві з AllSource Analysis, підтверджують, що авіабаза T4 була серйозно пошкоджена в результаті артилерійського обстрілу Ісламської держави", - йдеться в повідомленні.

На фото видно обгорілі каркаси авіабази, розташовані на злітній смузі, а також руїни одного з будинків. Порівнявши знімки з більш ранніми, у Stratfor дійшли висновку, що зруйнована будівля була раніше складом постачання.

Крім того, на злітній смузі також видно остови вертольотів Мі-24 і літак Міг-25.

За словами фахівців, по авіабазі вдарили кілька разів.

При цьому, з урахуванням того, що після атаки терористична організація Ісламська держава в своїй заяві точно описала об'єкти, які були знищені, експерти зробили висновок, що за нападом стоїть саме ІД.

Нагадаємо, раніше Росія заявила про повне виведення своїх штурмовиків з Сирії. Як повідомлялося, 14 березня президент РФ Володимир Путін несподівано наказав почати виведення основної частини російського військового угруповання з Сирії. Водночас, російські ЗМІ повідомили, що в Сирії залишаться до тисячі військовослужбовців РФ з числа військових радників.

Фото: Stratfor

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-