Винищувачі НАТО дев'ять разів за тиждень піднімалися для перехоплення літаків РФ

Винищувачі НАТО дев'ять разів за тиждень піднімалися для перехоплення літаків РФ

Укрінформ
Літаки НАТО в перебігу тижня дев'ять разів піднімалися в повітря для перехоплення російських військових бортів.

Про це повідомляє видання Postimees із посиланням на Міноборони Естонії.

«Минулого тижня натівські винищувачі, що здійснюють місію ППО країн Балтії, дев'ять разів піднімалися в повітря, щоб розпізнати і супроводжувати російські військові літаки», які летіли над Балтійським морем, - йдеться в повідомленні.

За даними Міноборони Естонії, 16 травня натівські винищувачі ідентифікували російські військові літаки "Іл-20" і "Ан-26", які летіли в міжнародному повітряному просторі над Балтійським морем з Росії в  Калінінградську область.

17 травня винищувачі піднімалися в повітря, щоб ідентифікувати і супроводжувати російський військовий борт "Іл-20" і два винищувачі "Су-27". "Іл-20" летів з материкової частини Росії в  Калінінградську область за планом, а винищувачі "Су-27" летіли, щоб зустріти "Іл-20" і повернулися в Калінінградську область.

18 травня натівським винищувачам довелося двічі підніматися в повітря через російські борти. Перший раз вони супроводжували "Іл-22", що летів з  Калінінградської області до Росії, а також чотири винищувачі "Су-27", два з яких піднялися і здіснили посадку в  Калінінградській області, а останні два - в Росії. Другий раз два винищувачі "Су-24" піднялися і сіли в Калінінградській області, але летіли в міжнародному повітряному просторі.

19 травня натівські винищувачі піднімалися три рази. Перший раз літак "Іл-20" летів в Калінінградську область, другий раз з Росії в Калінінградську область летіли "Іл-18" і "Ту-134", а третій раз летів "Іл-18" з Калінінградської області до Росії.

20 травня винищувачі НАТО ідентифікували російські літаки "Іл-20" і "Ан-26". "Іл-20" летів з Калінінградської області на материкову частину Росії, "Ан-26" летів з материкової частини Росії до Калінінграда.

21 травня літаки ППО НАТО піднімалися в повітря, щоб розпізнати і супроводжувати російський військовий літак "Іл-38", який летів в міжнародному повітряному просторі з материкової частини Росії в Калінінградську область.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-